Trafikkinformasjon – ToN – Asker 2018

Oppdatert/endret informasjon 8. mai: Rittet går rett i mål, og ingen avsluttende runder i Asker. Dermed er det kun Slemmestadveien, Bleikerveien og Langenga som blir direkte berørt. Se oppdatert informasjon:

Torsdag 17. mai kommer et av landets største idrettsarrangement igjen til Asker. Tour of Norway samler flere av verdens største sykkellag, lag som mange kjenner fra blant annet Tour de France. Datoen for rittet er bestemt av det internasjonale sykkelforbundet. 17. mai er en svært spesiell dag for de fleste av oss, og vi håper dette arrangementet vil være en fin supplering til de tradisjonelle aktivitetene tidligere på dagen. Rittet sendes direkte på TV 2 sin hovedkanal i Norge, og via EBU sitt nettverk i en rekke land internasjonalt.

Rittet går for øvrig over fem dager/fem etapper, og avsluttes i Lillehammer søndag 20. mai.

Sykkelritt på dette nivået krever helt ryddet vei, og vi ber om forståelse for at løypene må stenges i god tid før rytterne kommer inn i rundløypa.

Etappen starter kl. 13:40 i Hønefoss, og vil gå via Skaret, Lierbyen og Hurumlandet før den skal avsluttes i Asker. Se hele løypekartet på et onlinekart her.

 

FV207 Bleikerveien og Langenga stengt
Bleikerveien vil være stengt fra Risenga mot Vettre, og fra krysset Krillåsveien mot Risenga fra kl. 08:00 til kl. 21:00, 17.mai.  Langenga er stengt i begge retninger kun mellom kl. 17:00 og ca. 18:30.

Alle veier unntatt målområdet vil åpnes for trafikk igjen straks siste rytter har passert. Estimert målgang er 17:30, så vi håper med andre ord å kunne åpne en del veier i god tid før kl. 18:30.

Nødetatene
Det er utarbeidet en egen plan for nødetatene. Disse vil slippes frem.

Hjemmesykepleien
Asker kommune har utarbeidet en egen plan for hjemmesykepleien under rittet. Kontakt kommunen for mer informasjon.

Publikumsparkering
Parkering for publikum vil bli annonsert via Asker kommune.

Se sperreplan for hele etappen her.

Oversikt over trafikk for hele rittet finner du her.

 

 

 

Anders Eia LinnestadTrafikkinformasjon – ToN – Asker 2018